Wednesday, February 16, 2011

kisah seorang penganggur : Aktiviti 2 : antara Berangan & Kenangan......

huhu.....proceed kepada hobi yg ke-2.....hobi ni agak pelik skit bg org yg mcm aku ni hah......erm...buat lirik utk lagu.........wahh.....mcm la power sgt nk buat lirik ni......ekceli, my bisnes partner a.k.a abg angkat aku (abg bob) suh aku try buat lirik....ermm......agak biol jgk la bile dioffer tetibe mende alah ni, tp after abg bob briefing skit mcm mane nk buat, dgn secara tak sengajanya, aku ader minat skit buat bnde ni.....(bersesuaian la dgn aktiviti tetap dan tak ber relief aku iaitu berangan....)...pk2 balik, ermm...time nk reka sajak mase sekolah dulu, puasla aku mengusya kwn utk tiru dia nye keje....ermm

heheh...ckp pasal lagu, aku teringat time duk bercinta dulu-dulu....tak dinafikan lagu adalah satu modul penting untuk berjiwang...ahakss.....kadang-kadang kita rase malu nk meluahkan perasaan kita kt pasangan kita, so, pick mane2 lagu yag berkaitan, tulis dlm kad yg ader luv2...settle!!!...tp jgn la korang nk luahkan perasaan cinta korang, korang bg lagu BAPAKU PULANG DARI KOTA, AYAM DEH LOPEH, JIT-JIT SEMUT dengan lagu 10 BUDAK HITAM...so, jgn tanya kenapa kalau tetibe pasangan anda meminta putus atau dgn bahasa scientificnya break (not hand break, or air break) dgn tidak disengajakan.......


video



so, lagu kebiasaan yang akan selalu berada difikiran bdk2 zaman dulu, contoh mcm lagu kumpulan SLAM, SPRING, SPOON, SPIN, SCOIN, SCREEN, SEARCH, SAMUDERA, SPIDER, SWEET CHILD..(aku pun musykul nape band zaman dulu suke start nama group huruf 'S'....)...ermm....nk lg advance, konon mcm korang ni pon tau bahase English, antara band/singer yang menjadi pilihan ialah BSB-BACKSTREET BOYS (bkn Budak Sek Berasrama), NSYNC, MICHEAL LEARNS TO DANGDUT, AIR SUPPLY, MOFFATTS, AVRIL LAVINGE dan sebagainya.....huhu.........pastu bile duk dating berdua, bile dengar je lagu yg dh ditujukan tu, rase berbunga je momments berdating korang kan..kan..kan...huhuhu.....tp lagu yang paling bes aku penah dpt ialah..................



video

huhu..kiut gilee....kredit tu SICX IKAL MAYAT II (FAROUK), sbb sudi menyanyikan lagu ini time aku nk tido sewaktu ketika dulu..........

FULL HOUSE time.....chaowws....

0 comments:

Post a Comment