Sunday, December 25, 2011

perubahan frasa perasaan yg seterusnya.....

     
          aku kini bahagia......

ada peneman waktu aku melelapkan mata......peneman waktu aku suka......peneman waktu aku berduka.........si dia yg hadir utk membelai di kala hati ini mula 'mati'.....memberi aku peluang untuk terus merasai belas sayang seorang lelaki....tak pernah bersua tapi aku amat rasa kehadirannya di sisi......hati ini GILA!!......menyayangi seseorang yg tak pernah aku jumpa.....walau aku tak pasti kenyataannya, tp aku bersyukur atas anugerah Tuhan yg satu ini........


tapi, akan terlukakah hati ini nnti???........



awk.......terima kasih kerana membuat hati ini 'hidup'........
langkawi...........senawang.......4 november 2011

Saturday, December 24, 2011

anjakan paradigma yg amat drastikk...!!

aku seorang PENARI!!!!!

yeahhh....ramai yg akan terpinga-pinga...menggeleng kehairanan...menggosok mata...menepuk pipi seumpama baru tersedar dr mimpi ngeri apabila membaca ayat pertama aku td.....hehehehe...aku tak main2 tau....ni bukan cobaannn...ni betul2 punya fakta.....aku sendiri pun tak sangka aku seorg penari sekarang...terpilih sebagai penari pertandingan tarian Majlis Sukan dan Kebudayaan Pegawai Pendidikan Peringkat Kebangsaan memang diluar kotak pemikiran aku sebelum ni...tak terpikir pun nk menari, tetapi aku seakan2 tersahut utk masuk pertandingan ni.,.....kayu beb...dgn punggung yg tak berapa nk ada ni, akhirnya aku berjaya menonggekkan di waktu2 terakhir pertandingan...naik meleleh la air mata jurulatih aku tgok aku mampu menari akhirnya....baru aku tahu cmne siksa menari asli, inang dan joget.........WAHHHH!!!!!

p/s : cari mane aku??....hehehe......(mlm sebelum diumumkan layak ke peringkat final)



Aku seronok....aku rase puas buat bnde ni......even sakit lutut, punggung, kaki menahan lenggok seorg penari professional, itu bkn masalah besar bg aku.....aku mg minat menari agaknya, cuma tak de peluang.....hehehe...sebulan berlatih beb......siang malam.....dan inilah hasilnya......


p/s : dpt medal lari dlm guni berganti-ganti 400 meter...comel kan.........

thx kepada semua yg menyokong tanpa jemu....geng2 anak2 hayam SUTERA TARI , Nadzrin, Kakak Hanafis, Amar, Zaki, Nik, Ita, Kak fatin, Ain, Cik Pian (bapak hayam) dan Kak Kay...kepada Abg Bob & Kak Ili yg x jemu menyokong dari belakang.....luv u allsss!!!!!!

Sunday, November 27, 2011

1st day of New Yer.......

salam Maal Hijrah......yup....bermula buku baru utk tahun ni.....azam baru? erm...aku pun tak tahu selame ni aku pernah ada azam atau tidak......ape makna azam? tu pun aku tak tahu......azam nk kawen? tu kire azam ke? adeihh.............

aku baru baca blog si pelakon zahiril adzim....agak menarik page dia....dia ni bdk sekolah aku dulu...kelas vokasional....tp x lame...sbb kt sekolah tu, diaorg ni asyik bergaduh je keje....so, utk mengelakkan dr timbul plak kes berbunuhan, si zahiril ni pindah balik KL balik...adeiih........agak2, bdk2 yg pakat duk dengki dgn dia dulu, perasan x yg mamat sorang ni dh jd star hebat skng.....rezeki masing2 beb....

----------> sebijik muke dia mase time sekolah dulu.... ------->


yg membuat aku bangga dgn mamat ni , cara dia menulis blog.....based dr penulisan dia, aku yakin dia ni suke menulis.....bkn sebarang org jgk dia ni....pendiam yg berisi.....suke bace entry2 dia......ermm.......muka x la hensem mane pun, tapi semua cite dia menampakkan yg dia ni tersangat la cool.....mamat ni siap publish buku lg....hebat.....



ermm........kelebihan dan kekurangan setiap individu bkn je boleh kita nmpak dari segi zahirnya, ye tak?........bnde ni subjektif.......kita tak tahu.......kadang2, kekurangan kita tu la adalah kelebihan kita di mata org lain.....


Hari ini, aku cuba mencari kelebihan dan kekurangan yg ada pada aku sekarang.........erm.......



Thursday, November 24, 2011

starting again.....

lame dh tak jenguk page ni.........since stat mengajar balik ni, serius byk keje kene buat.......tp aku happy.....at least dpt income...bleh byr kete...byr utang.....bleh bg duet skit kt mak.....blanje mak abah makan luar.....beli brg umah....suke2....cume 1 je yg x dpt buat bile dpt gaji ni....
JALAN-JALAN.....!!!!!!!!!!!

tempat2 yg aku nk sgt pegi time cuti ni :

  1. Kemeren (sejukkan diri.. mkn aiskrim stroberi)
  2. Langkawi  (salah satu pulau yang aku boleh pegi sbb bleh shopping dan boleh jmpe Encek Zahir, lelaki yang aku merajuk ari2 sbb lambat reply msg YM aku)
  3. Penang (boleh duduk ferringgi then tgok org men yo-yo mlm2 dan pakcik2 india bergaduh rebut kastemer kt padang mahkota)
  4. paling aku teruje....BANDUNGGGG....(nk jmpe Duta sela on seben)

SO, ader sape2 nk bwk aku gi tempat2 di atas tak????????....plissssss....plisss.....plisssssssss




Sunday, September 4, 2011

...........berkabung............

aku tetap juga dgn pendirian ini....hati aku terluka......hancur......tak mungkin untuk sembuh dalam waktu sesingkat ini.......cinta yg aku jaga musnah akibat hasad dengki dan ego......aku tak mengerti kenapa......atas sebab apa aku terima semua ini......atas natijah apa yg aku buat hingga aku terima semua kelukaan ini............

NS.....cinta yg aku simpan ini begitu utuh untuk aku persembahkan 24hb Sept ini......tp belum sempat waktu itu tiba, dengan mudahnya kau hancurkan sekeping hati itu menjadi seribu......jika tidak mampu menyintaiku, menyanyangi aku, menjaga aku, kenapa harus aku dikaburi dgn janji-janji indah yg kau tak terpikir untuk tunaikan pun........jika ku tahu hati ini berserpih seperti ini, tidakku buka hati ini menerima kehadiran cinta kamu dulu....kau bukan hanya cuba untuk menyembuh luka yg sedia ada malah menanam duri disebalik luka itu.........dan hati ini MATI..............

....waktu warkah ini ditulis, air mata ini gugur untuk keberapa kalinya......terkenang akan tergamaknya kau meninggalkan luka ini.....teringat begitu hebat rindu yg bersarang tika ini.....tapi kau tidak akan faham....tidak akan mengerti sebesar zarah pun.....apa yg kau pertahankan adalah ego yg membuat kita berpisah.....ego yg membuat hati ini terluka.......

tiada kudrat aku untuk memaafkan apa yg kau lakukan.....aku tak mampu......hati ini tidak layak disakiti oleh insan kejam seperti kamu....cinta ini tidak layak memberi kebahagiaan untuk kamu.....
terima kasih untuk semua......untuk penderitaan ini.......untuk kelukaan ini........

telah aku baca talkin buat hati aku yang telah mati..............






Friday, July 8, 2011

ape yg aku rase sepanjang minggu ni.....ermm

kawan.....sahabat....rakan....teman.....ermm.....aku tak sure keempat-empat terms ni, mempunyai maksud yg sama atau tidak....apa yg aku pasti, bg diri aku sendiri, kawan dan teman mempunyai definisi yg berbeza...(tu bg aku la....masing-masing ada pendapat sendiri ann....)



Kawan......kita senang mencipta kawan....ke mana saje pun kita pergi, benua mane pun kita tercampak, kita akan dapat kawan....jalinan yg wujud bila kita mula berinteraksi dgn org baru...tu kawan.....jalinan luaran yg membolehkan kita berckp, berbual, berkongsi pengalaman, berlagak, tunjuk bagus, mengumpat....tu semua aktiviti yg kita lakukan dgn insan bergelar kawan....dengan insan yg bergelar kawan jgk, kita akan tega untuk melukakan hati kwn itu sendiri dlm kita sedar atau tidak....kalau sedar pun, "kawan" akan tetap melukakan hati kita...akan tetap menghancurkan hati kita...akan tetap "mengkhianati" kita.....tu yg aku alami dengan insan bergelar "kawan"......mudah untuk melukakan insan diluar pertalian darah dengan disengajakan....aku sendiri tersentuh bila org yg aku rapat mudah untuk mengkhianati pertalian yg ada disebabkan oleh seorang lelaki mahupun berjumpa seorang lagi insan yg lebih hebat.....sanggup menjauhkan diri...sanggup meninggalkan teman yg sering ada disisi masa susah dan senang, masa duka dan tawa, masa kesunyian, masa memerlukan keseronokan........itu nilai seorang kawan.......kawan yang selama ini aku anggap teman......

erm.....Teman......aku juga mempunyai teman.....teman yg enggan mengkhianati...teman yg setia disisi...teman yg tak pernah mementingkan diri.....teman yg snggup bersusah , sanggup merasa pahit, sanggup menelan luka yg dialami oleh insan yg tiada pertalian darah dgnnya.......aku berterima kasih kerana masih dikurniakan insan-insan bergelar "teman" dalam saat aku merasa "kenikmatan" dikhianati oleh insan bergelar kawan......aku bersyukur mempunyai insan-insan yg masih menghargai nilai seorang rakan tanpa ada entiti2 yg dapat menghalang mereka berbuat demikian......terima kasih teman.....terima kasih kerana mampu untuk membuktikan kepada aku yg di dunia ini, aku tidak berkeseorangan.....terima kasih kerana mengajar aku untuk mentafsirkan perasaan dikhianati itu dengan perasaan-perasaan indah yg laen....aku bangkit kerana kamu...aku kuat demi kamu...aku akan terus melangkah demi kamuuuu........


luv kamuu (teman) sgt3.......



p/s : thx kerana memberi aku kekuatan menghadapi perkara besar yg bakal aku hadapi nnti....aku kuat kerana insan disekeliling aku.......hopefully semua akan berjalan lancar berkat doa kalian.... :)

Saturday, June 11, 2011

Hi-Coffee bersama M.Daud Kilau....

erm....pukul 1.45pm, aku dh rushing bersiap utk menemani kak hanis pegi hi-tea  @ Hotel Royal Bintang, Seremban.....cardigan hitam, blouse biru, slack grey, tudung corak2.....jadila....tema nk warne royal Blue...mengada tul...kesian kt kak hanis la aku pi melilau cari baru warne biru royal kt JJ semlm....naseb jumpe.....make-up ala kadar....aku bkn geti mekup pun...bedak, eye shadow, celak, siap!!!! lipstick??? tibai kak hanis punye...ngeh ngeh ngeh....


setibanya di royal bintang, aku dgn kak hanis berjalan la masuk ball room dia..(yela, takkan nk berguling plak kan..)...mmg agak terkejut la aku nengok dress-up masing2....mengalah dinner secretary day jer....yang tua bangka, yang muda-mudi, tak ketinggalan memperagakan fesyen masing2..aku selamber je..simple gile....yela, aku cuma temankan kak hanis je...oh, yer....hi-tea ni sbenarnya utk ahli2 satu produk kecantikan di Malaya ni...erm..kire MLM jgk la...aku dh sound awal2 dgn kak hanis, aku pi teman mkn je, bkn pi teman downline....MLM bkn dlm kitab hidup aku...PANGKAH MLM!!!!


P/S : sekadar iklan.....



huhu...masuk je ball room, aku trus duduk..melihat karenah mak2 tak beraper nk datin ni bersosial...adeiiii...kelakar pun ader....sok2, mintak2 la aku tak terpikir nk jd mcm tu....(astagaa..)....huhh...terperanjat bangat tetibe M.DAUD KILAU melaung, sebagai pembuka acara...aku tak suspek pun pakcik ni perform arini...tp mmg bes pakcik ni...even dh 72 thn, maintain gagah...kuat lagi bergelek..suare dia???  jgn ckp...mmg power habesss...dan paling mengagumkan aku pakcik ni bleh pakai baju 4 lapes plus berlabuci meriah berbagai.......dia bleh bukak satu persatu ikut turutan lagu...gilee laaa....tabik springg tayar 16 inci kat pakcik!!!!!!




huhu....masa aku tengah kusyuk menonton persembahan pakcik M.Daud Kilau, tanpa aku sedari aku diperhatikan....adeiii...mamat dpn meja aku ni apesal la pandang2....kot ye aku ni comot, pandang sekali, kutuk sket2 dh la....tp byk kali jgk la aku bertentangan mata dgn dia...(seiring lagu M.Daud Kilau gitu...)so, aku buat tak tau jela....mls nk layan perasan skng ni....erm....so, aku menikmati hidangan hi-tea time tu dgn perasaan yg hiba kerana gigi aku sakit tak dan2...2 kali tergigit pipi....bile la gigi aku ni nk tumbuh full....seksa!!!!!!!.....kami didendangkan pula dengan nyanyian Aisyah...mmg bes gile suare dia....lagu2 dia yg aku selalu karoks dgn kak hanis or farah kt city idol senawang tu....mmg syok nyanyi key tinggi2....aku sorang bleh buat, sbb suare aku ala-ala halilintar kekadang....bleh pekak kalau terkeluar tang halilintar tu...so far, semua student aku blum hantar surat saman or claim ubat gegendang tinge pecah kt aku lgi...alhamdulillah...



so, masa yg dinantikan...BALIK!!!!...tak sabar aku nk balik....sakit pinggang...sakit mata...sakit gigi....smbil menantikan kak hanis snapping picture a.k.a photogedik (bak kata bf dia), aku terpacak la kt luar ball room tu...dan tanpa aku duga, mamat yang sibuk mengusya aku td, berlalu di hadapan aku dgn penuh macho nya, menoleh ke arah aku dan memberikan satu senyuman yang paling menggugat keimanan aku sebagai seorang wanita....adeiii....sakit...trus tersusuk kt hati comel aku ni....sayang sekali perasaan itu gagal utk bertahan lama apabila aku memandang tepat ke jari manis aku............
huhh....kita memang tidak ditakdirkan bersama....
aku redha...........




p/s : tak dpt nk tengok tv, sbb mak tgh kusyuk tengok bola....adeeiiiiii

aku ingin lupa.....

MELANKOLIA......
seorang insan pernah bertanya, kenapa aku rela hidup aku diselubungi "anugerah" itu.....ermm.....aku pun tak tahu kenapa....adeiii.....yang pastinya aku sungguh menyenangi dan menyanyangi hati itu walaupun ia banyak melukakan dari membahagiakan.....memberi harapan semudah melihat bintang di langit...dan aku sedar, melaksanakan harapan itu sesukar memeluk bulan dalam dakapan.....


Hatinya beku...aku tahu....Hatinya kaku...aku tahu.....Hatinya sudah mati...aku juga tahu.....namun hati ini teguh menanti.....sudah terbiasa mengharapkan kisah yang mustahil untuk aku sudahkan.....RED....bukan semua hati mampu menerima kesakitan itu.....aku telahpun lemah....telahpun tewas menantikan penyudah yg sempurna antara kita....aku pasti.....impian itu tak mungkin terampai dlm benak kamu......insan itu bukan aku.....atau mungkin ada jiwa yg telah diami hati kamu yang gagal untuk melepaskan kamu pergi....tapi aku keliru...tulus sungguh cinta itu hingga tega membiarkan hati kamu menyakiti hati-hati lain....aku tidak terkecuali............terima kasih untuk detik-detik yang berlalu tanpa berbaki untuk menemani aku disini....


Friday, June 10, 2011

aku kembali....sedar akan sesuatu....

ermm...tajuk mcm dh lame melarikan diri...yupp.....aku melarikan diri dari kesakitan yg aku cipta sendiri.....dlm tempoh "hibernasi" aku ni, byk bnde aku belajar....belajar menilai kesakitan yang ditinggalkan oleh org yg kita syg....belajar menilai kesakitan yang dititipkan utk org yg kita pernah syg...aku sedar aku kejam....pernah aku menyakiti org yg berkurun menyanyangi aku....menerima keadaan aku tanpa ader kompromi....menerima kekurangan aku tanpa bersyarat.....


kenapa aku tega melukakan hati secebis itu demi mengharapkan kesempurnaan yang tidak layak aku miliki.....aku buta.....lupa.....secebis hati itu suci...tulus..........baru kini aku menyedari kewujudan hati itu.....dan kini hati itu sudah pun selesa tanpa menanti hati aku lg......Mr.Wong......moga "hati  itu" layak utk menyatu cebisan hati kamu...aku minta maaf....dan kini aku pasti hati aku ini tak mampu utk menjadi pelengkap cebisan itu.....ada yang lebih layak.....dan saat aku melihat 2 hati itu bersatu, aku gembira....walau ada sedikit luka kerana mempersendakan kasih yg pernah hadir dulu...huh....ada lagi insan peneman aku bermain buaian pukul 11.00 mlm??? hanya kamuuu.........


Thursday, April 14, 2011

akhir cerita cinta........

video



......its end....dan ia kan terus menangis.....

Sunday, April 10, 2011

10 April 2010

sebulan berlalu......dan pada hari ini aku rasa amat lemah.......hampir tewas berperang dengan perasaan aku sendiri.....perasaaan yang sepatutnya memberikan aku kekutan utk meneruskan hidup...perasaan yang membolehkan hati aku buka utk menerima satu jasad lain dlm hidup aku selepas kukuh tertutup selama 2 thn.....perasaan yang aku percaya mampu membawa aku keluar dari gaung kelukaan yg telah lama aku inap......perasaan dimana aku bisa melaksanakan ape yang telah aku mimpikan sebelum ni........tp aku gagal.....kalah dengan kepastian yang tidak benar sama sekali......aku silap......perasaan indah itu membunuh aku sedikit demi sedikit.......kini aku kembali seperti keadaan aku dihumban dalam gaung itu 2 thn lepas.......kenapa hati amat mudah untuk memberi harapan?......kenapa hati amat mudah untuk mentafsir kesimpulan yang tidak benar sama sekali......

belum sempat aku berjuang, aku tewas..........hati ini tidak diberikan kesempatan......hati ini tidak diberikan peluang......aku yakin aku mampu menjaga hati itu......aku yakin aku mampu melindungi hati itu........namun hati aku telah pun dibunuh dengan harapan yang diberikan tanpa sedar......hati aku mati dan terjatuh sekali lagi kedalam gaung anganan yang telah kita ciptakan......indah perasaan itu......mengenali dirimu di alam tidak nyata amat indah........tp aku terlupa ia adalah cuma satu episod penyedap cerita......aku lupa ia cuma satu mimpi yang akan hilang bila kita terjaga......dan kenapa hati aku kuat untuk menjadikannya kenyataan sebelum aku pasti hati itu ditakdirkan untuk aku.........


yang pastinya, apa yang ada dalam hidup ku kini cuma tinggal cebisan kenangan yang amat melukakan  bersama harapan yang yang semakin pudar.........

berikanlah cinta ini peluang wahai hati.............walau cuma untuk sekali............




tp kenapa hati ini tetap kuat untuk menunggu......
kenapa hati ini amat yakin bahawa 'itu' adalah 'syurga' yg ditakdirkan utk aku..................




 



~currypuff~broga hill~solid white~soft turqoise~guitar~snow~china....................aku rindu.....amat rindu....FFAM

Sunday, March 27, 2011

andai dia tahu....


Andainya lelaki tahu.......Apabila seorang perempuan jatuh cinta,lelaki itu tidak semestinya punya segalanya tetapi lelaki itu adalah segalanya di hatinya...Andainya lelaki tahu......Apabila seorang perempuan itu mengalirkan air mata, itu bukan bermakna dia lemah, tetapi dia sedang mencari kekuatan untuk terus tabah menyintai lelaki itu...Andainya lelaki tahu.......Apabila seorang perempuan marah, memang dia tidak mampu mengawal perasaannya tapi percayalah, itulah maknanya dia sangat mengambil berat dan menyayangi lelaki itu. Lihat saja pasangan yang baru bercinta, mereka jarang bergaduh. Tetapi percayalah semakin bertambah sayang mereka pada seseorang, semakin pula banyak pertelingkahan yang berlaku..Andainya lelaki tahu.......Apabila perempuan bercakap banyak, dia tidak pernah bermaksud untuk membuat anda rimas, tapi dia mahu lelaki mengenalinya dengan lebih dekat..Andainya lelaki tahu........Apabila perempuan berkata dia mahu anda berubah, itu bukan bermakna dia tidak mahu menerima anda seadanya, tetapi dia mahu menjadikan anda lebih baik, bukan untuk dirinya, tetapi untuk masa depan anda..Andai lelaki tahu..........Apabila perempuan cemburu dan tidak percayakan anda, bukan bermakna dia tidak sayang..tetapi dia terlalu sayangkan anda dan masih mengangap anda anak kecil yang masih memerlukan sepenuh perhatian. Kadang2 dia terlalu risau sekiranya terlalu percaya, anda akan mengkhianati kepercayaan yang diberi....Andai lelaki tahu.........Apabila perempuan merajuk, jangan kata dia mengada-ngada. Dia bukannya mahu dipujuk dengan wang ringgit atau hadiah sedozen, tetapi cukup dengan perhatian yang boleh buat perempuan rasa dihargai...Andai lelaki tahu........Apabila perempuan jarang atau sukar mengatakan ‘i love u’, itu tidak bermaksud dia tidak menyintai tetapi dia mahu lelaki itu merasai sendiri cintanya, bukan hanya hadir dari kata-kata tetapi juga melalui bahasa tubuhnya...Andai lelaki tahu........Apabila perempuan kata dia rindu sama kamu, dia benar-benar maksudkannya. Apabila berjauhan, bayanganmu akan sentiasa bermain di mata...Andai lelaki tahu.......Apabila perempuan kata lelaki lain itu lebih baik dari kamu, jangan percaya kata-katanya kerana dia hanya mahu menguji kamu. Dia mahu melihat sejauh mana kamu sanggup menjadi yang terbaik di matanya. Walaupun sebenarnya memang kamulah yang terbaik di hatinya. Selagi dia dengan kamu, percayalah, walaupun perempuan menganggap masih ramai lagi yang lebih baik di matanya tetapi di hatinya, kamu tetap yang terbaik..Andai lelaki tahu........Apabila perempuan menjadi degil, dia bukan bermaksud untuk menjadi degil tapi dia mahu melihat sejauh mana lelaki itu mampu bersabar dengan kerenahnya. Percayalah, hati perempuan itu sangat lembut. Andai kena caranya, jangan terkejut kalau akhirnya dia menukar fikirannya dalam masa sesaat...Andai lelaki tahu......Apabila perempuan berkata, “tolong tinggalkan saya!”, dia tidak bermaksud menyuruh anda pergi selamanya. Dia hanya mahu menenangkan fikirannya sebentar saja. Apabila dia kembali tenang, percayalah dia akan mencari anda semula. Itu tandanya dia benar-benar menyintai anda. Perempuan sukar untuk mengawal perasaan. Dia terlalu emosional. Tapi dialah yang paling menyayangi anda dan sangat sensitif dengan perubahan pada diri anda...Andai lelaki tahu......Sememangnya Allah menciptakan lelaki dan perempuan itu dengan perbezaan yang tersendiri. Tetapi sekiranya mereka saling memahami, mereka akan saling melengkapi dan menyempurnakan . Perempuan itu diciptakan oleh Allah indah sekali. Di sebalik air matanya, tersimpan seribu satu kekuatan yang bakal menjadikan seorang lelaki itu merasa selamat bersamanya. Biarpun zahirnya perempuan itu tampak lemah tapi dia punya kekuatan tersendiri yang bisa menggoncang dunia dan mungkin bisa pula membuat lelaki menjadi lemah kerananya. Jadi hargailah kehadiran seorang perempuan dalam hidup anda kerana dia didatangkan bukan dengan kelemahan sahaja tetapi dia juga ada kekuatan untuk menyongkong anda dan membuatkan hidup anda lebih sempurna. Dialah yang bakal menjadi perempuan bekerjaya, isteri juga ibu yang terbaik untuk anak2 anda.

andai dia tahu......




 *quote from sumone..thx

Friday, March 25, 2011

erm....Jumaat.....5.14 petang.....25 Mac 2011

cuaca panas..............minggu lepas penuh hari-hari dengan hujan......dan minggu ini bertukar............

cuaca......perubahan cuaca juga sama dengan perasaan dan sikap manusia........ader hari rase indah sangat-sangat.......ader hari rasa bahagia sangat-sangat.......ader hari rase sunyi........ader hari rase keseorangan.........sikap?.......ader hari rase mcm nk sangat hiburkan orang.....ader hari rase nk buat org tersenyum......ader hari nk buat org ketawa........ader hari nk buat org berasa duka......ader hari nk buat orang rase tersiksa....ader hari nk buat org rase terluka.......perubahan sikap mcm jugak cuaca.....mcm mane kita ramal sekali pun, kadang-kadang bende tu tak seperti yang kita harapkan......dan kesan dari ape yang kita dh buat, selalunya kita akan sedar dan tersentak bile kita turut raser terluka dengan apa yang dah berlaku oleh perbuatan dan perubahan sikap kita..........perubahan yang tak kita duga..........

menyedari erti kehilangan tanpa pernah memiliki..........itu juga sifat manusia...........dan yang lebih menyedihkan lagi jika kita hanya tersedar yang kita telah memiliki selepas kita kehilangan........2 perkara yang aku rase cukup berbeza.....dan yang menyamakan kedua perasaan tersebut cuma 3 huruf yang jarang diaukui manusia...E.G.O............sama ada aku di tempat yang pertama atau kedua, tiada siapa yang mengetahui.......yang aku yakin, nikmat aku aku terima waktu ketika ini cuma sakit.......
..


aku perlu melangkah............jauh dari perasaan yang tak nyata.......jauh dari mimpi-mimpi indah yang aku penah angankan.............berpijak di bumi yang nyata dan menyedari bahawa perasaan indah itu gagal untuk mengagahkan aku terus melakar pelangi indah dikemarau ini....... 







dan di kala ini aku amat merindui seseorang..........orang yang tak pernah aku miliki.........


huhh.....


1st thing in this morning.........ermmm

Ku tetap kan menunggu mu
Walau apa pun berlaku
Ku tetap kan bersama mu
Hanya waktu yang berlalu
Ku impikan dikau selalu
Hanya itu yang ku mampu
Masih terasa sentuhmu
Kapan lagi kan bertemu
Ku berjanji kan selalu
Di sampingmu walau jauh
Jauh ke hujung dunia ini
Ku tetap kan menunggu mu
Jangan bimbang jangan ragu
Kau tetap bintang hatiku
Kekal sehingga akhir hayatku
Ku tetapkan menunggu
Ku tetapkan menunggumu
Ku impikan dikau slalu
hanya itu yang ku mampu
Masih terasa sentuhmu
Kapan lagi kan bertemu
video














aku tetap menunggu - hady mirza

Thursday, March 17, 2011

tik.............................tik...........................tik...........................(lmbat tul masa berjalan...)

Malam bulan berendang
Berwarna biru di cermin kali
Mata air memancar
Mengilap mata yang lama kabur

Derita perlakukan
Gerlapan malam
Di kaki gunung bertudung kabus
Syahdu lagu berdendang
Melamar kasih sayup membisik
Membelai sukmaku
Berkurun rindu agak pendita

Berkilau sinar
Maya yang mendera
Membakar bahu musafir
Di lembah duka nestapa

Kini kasih kembali
Sekilas mentari
Sepi di ranting yang amat tinggi
Sekadar menemani
Jiwa tersadai
Di belantara sepi

Merayu pada yang maha Esa
Agar dikurnia cahaya
Cinta kekal selama

Kini kasih kembali
Sekilas mentari
Sepi di ranting yang amat tinggi
Sekadar menemani
Jiwa tersadai
Di belantara sepi

Ku sepi…


 
errmm.....still lagi aku mencari ape makna lagu ni.......sama ader otak aku tgh slow, atau jiwa aku dh tepu sangat-sangat.....

Wednesday, March 16, 2011

ribut..petir...hujan lebat...

erm.....arini.....pagi elok sgt cuaca...tak panas sgt...tak hujan........redup...............dan awan yg td membawa khabar berita gembira buat sang pencari rezeki, tetibe memuntahkan lahar jernihnya beserta petir dan kilat.........aku......ntah kenapa hari ini rase malang sekali.......cuaca yg tadinya ceria bertukar tengkujuh mengundang sekali walang di hati ni..........dan tidak semena-menanya hati ini sakit.........terluka dengan tindakan orang sekeliling aku........terluka dengan keadaan aku.......terluka dengan perasaan aku sendiri......

kenapa manusia menjadi semakin pengecut........pengecut untuk meluahkan isi hati......pengecut untuk berterus terang...pengecut untuk meletakkan diri sendiri di tempat yg sebenar......pengecut untuk menerima hakikat...pengecut untuk membuat keputusan........pengecut untuk menghadapi kesan........dan natijah dr semua itu bkn saja pada diri sendiri, tetapi pada org disekeliling...malahan bisa membunuh hati org disayangi.......meluluhkan segenap perasaan yang kian berbunga...memadamkan niat yg berkobar-kobar.....bisa mencarik angan-angan menjadi debu halus dan lenyap diterbangkan angin......dan aku adalah pengecut dan mangsa si pengecut.......

waktu ketika ini, di saat ini, anganan bukan lagi menjadi peneman setia......kenapa aku harus mencipta anganan jika itu bisa membuatkan aku menjadi seorang pengecut?.......kenapa aku harus mencipta anganan jika aku tahu sakitnya anganan itu bila tercarik bak awan yg dicelah sinaran matahari..........aku pernah dikelilingi insan yang membahagiakan diriku.....meyanyangi diriku.......mengasihi diriku....dan kini insan-insan tersebut melukakan ku tanpa ada kompromi........

pengorbanan bukan suatu keperluan atau kemestian........pengorbanan adalah suatu pengharapan....dan kita akan sentiasa melakukan pengorbanan jika itu yg bisa membuat insan disekeliling kita bahagia....supaya insan sekeliling kita terus tersenyum.....tanpa ada kompromi.......tiada syarat untuk kita melalukan pengorbanan sehinggakan kita rela menggadaikan secebis kasih sayanag yang berbaki untuk diri.........tp kenapa diri ini yang selalu terkorban dengan pengorbanan yang telah dilakukan.....baik keluarga...kawan...mahupun kekasih....dan paling mengecewakan bile kemanisan pengorbanan tu bertahan untuk beberapa ketika.......dan insan-insan disekeliling ku terus melukakan.......tidak memberi peluang untuk aku bernafas....tidak memberi peluang untuk aku melakar segaris pelangi  seindah anganan tadi.....kenapa.....

aku tidak mengharapkan penyudah yang begitu indah.......cukup untuk aku melupakan kepedihan hati yang acap disakiti.............cukup hanya mampu buat aku kembali mengingat ape itu senyum......


dan diri ini akan terus sendiri.........




huhh............






Saturday, March 12, 2011

erm..aktiviti di pagi yang hening

lepas solat kul 6.45 pagi, aku tergerak hati untuk memulakan reading aku kt blog sorang cikgu ni...berbekalkan beberapa coklat TOBLERONE yg aku dpt free kelmarin daripada Mr. Farid Firdaus Abdul Mansur, aku memulakan membaca "Life through My Eyes".....





Blog ini aku kene study utk buat my 3rd lyric......lyric ni aku kene buat sbb utk dijadikan penghargaan kot (aku pun x tau nk guna istilah ape) utk cikgu ni yg akan dijadikan satu icon utk Hari Guru tahun ni.....blog dia dlm English...nasib baik penggunaan grammer dia tak sehebat john travolta punya sajak.....so aku bleh faham la sebijik2 yg dia tulis.....menarik sangat sbb di awal entry dia menceritakan pasal pengalaman dia mengajar math year 1 dia salah sebuah perkampungan di malaysia ni...(tgok bdk2 dia mcm org asli...ermm).....tp aku selutt kt cikgu ni sbb dia pandai mengaplikasikan alam sekitar dan bende2 di sekeliling dia dalam pembelajaran...so, bdk2 ni pun rase seronok la nk belajar.....dari kutip batu tepi sungai, sampai la main nenek-nenek si bongkok 3......semua dikaitkan dengan math.....(tang nenek bongkok 3 tu jgn terkejut kalau ader nenek yang boleh buat kamiran dan pembezaan nnti)......




dan ape yang aku kagum bile membaca, dia siap tulis kan beberapa surat untuk dirinya sendiri...surat tu just untuk remind diri dia ape yg perlu dan ape yg dia dh buat dlm alam pendidikan ni dan kata-kata semangat untuk dirinya dlm menempuh ape saje dugaan yang mendatang........

hopefully aku berjaya  buat lyric pasal mamat ni...agak mencabar gak la sbb previous lyric aku semua ayat syahdu syahdan pak hamdan nye....lyric stok2 rock jiwang 2020 kang.....chaiyok2!!!........ermmm......tp byk jgk yg aku pelajari dari mamat ni....ermmm....so, aku akan terus membaca dan terus membaca blog dia utk bekalan aku mengajar student aku nnti supaya aku lebih kreatiif, inovatif, dan aktif.....huaaa........(layan lagu Hanyut- Faizal Tahir............tetibe je.....)


p/s : lagu ini tiada kaitan langsung dgn mamat cemerlang ni yer........

bersiap utk berjuang....(tution @lavender, im comingggg!!.............)

Wednesday, March 9, 2011

kelas math form 2

ermm....baru balik dari ngajo bdk tution kt Panchor.....subjek kegemaran aku, Math......huhuh...tp mase degree dulu, aku siap mintak pengecualian lg subjek Calculus....1st sbb aku dh blajo time diploma aritu, 2nd sebab aku geli tengok cacing yg banyak2 tu especially bab pengamiran....kelas plak mcm tin sardin...penuh yg amat.....bile permohonan pengecualian Calculus diluluskan oleh pihak fakulti, aku rase mcm nk buat kenduri 3 hari 3 mlm je,.....punya la happy sbb tak payah berhimpit dlm kelas a.k.a tin sardin tu (tanya pojie kalau tak caye.......kan pojie kan kan kan...), dan tak perlu lg bawak buku calculus yg mcm kitab peradapan dunia ...huhhh


so, arini masuk bab algebraic expression II...huhu....subjek feveret ni......dh start last week so far, bdk ok.....mlm ni masuk sub topik simplify dgn evaluate........ermmm......simplify senang je....bg 1 expression, then susun ikut unknown, then selesaikan yg mane perlu selesaikan.......bg 10 soklan.... tu pun mkn sengah jam nk settle.....aku pun tak tahu nape mlm ni bdk2 ni blurr.......dh terang byk kali, pun buat silap lagi.....bile tanya semua faham......huhu......aku ader gak pandang sorang budak laki ni......keje dia asyik memandang aku jee...seram gak tgok cara dia pandang.......bile tanya ader soklan, siap buat muka daring kt aku.....adoiii...kuatkan la imann.......



gambar hiasan
then aku proceed subtopic evaluate plak....pun same gak mcm td..... boleh buat, tp bile semak jawapn, ntah rumus ape diaorg guna, byk silappp......cmne ek aku nk ajar lg......so, aku memperlahan kan gear pengajaran aku....maybe aku terlalu cpt sgt kot.......keluar la words keramat aku......'SAYANG'. 'INTAN PAYUNG', ' EMAS BELIAN', 'BIJIH TIMAH'.......ermmm...takpe...belai2 bdk2 ni dulu....aku faham sgt la bdk lelaki zaman skng, tak puas bermanja dgn mak bapak......so, time ni la diaorg pk diaorg nk perhatian......dalam hati aku, kalau lepas aku belai2 ni pun  x mkn saman, tunggu la next cara aku guna pasni.......sabar sue...sabar.......dan sbb aku minat mengajar lah, aku bleh tahan dengan situasi mcm ni.......aku dibayar gaji utk diaorg faham......so, buat jela ape yg sepatutnya even terpakse buat kelas tak berbayar sekali pun......mcm sorang bdk nama AZIM ni......thn lepas mase exam dpt 10%...huhu...terkezuit den.....tp alhamdulillah, lepas tution ni, test aritu dia dpt 92%......happy gile aku........yess!!!!



so, utk buat korang lg faham,  hangpa buat latihan yg berduyun ni......
next week aku buat test!!!!......

kisah seorang penganggur : Aktiviti 4 : fasa bz yg amat

erm......dah lame tak jenguk blog ni...rindu plak nk mencoret balik.....lately ni amatla sibuk mengalahkan D.O gamaknye....gi interview kt Shah alam dgn Kelana Jaya, gi opis kt Pilah, settlekan report ngajar tution, siapkan 2nd lyric, siapkan layout opis tution yg baru, siapkan flyers kelas seni....tu blum lg tugas aku sebagai pre-house wife.....huhu......sampai kekadang tak tahu nk start mane dulu....tp, akhirnya, alhamdulillah, aku dapat gak menempuh seminggu ni dengan jayanya.......banyak kesimpulan yang aku dpt after kisah2 yg aku lalui dlm seminggu ni......

erm....tak terkecuali pasal Kerajaan nk tarik balik surat penggantungan cikgu sandaran utk kembali ngajar kt sekolah2....malas aku nk pk helah2 politik ni...mentang2 la nk pilihanraya, bnde yg tak masuk akal, bnde tu la dia nk jadikan isu.....dah sah-sah la guru dh terlebih skng.....mane nk pakai cikgu sandaran lagi....ape dia nk cikgu sandaran ni jaga stor sukan? jadi makcik cleaner kantin? jadi peneman pak guard? dari tahun lepas lgi dia ckp cmtu, tp ham pehhhh!!  ermm......ni semua membuatkan aku bertambah mls nk daftar mengundi.....(kantoi...syyyhh,.....)


since cik farah dpt naik pangkat menjadi siketari Pusat Tusyen Mawar ni, aku dh kekurangan masa utk bersosial...huhu...takde geng nk main kejar2...main baling seliper, main tutup botol, main rounders dah......so aku bersosial je la dgn anak buah aku yg montel kt umah....(tak advanture tul...) adoiiiiii.........

to mizs farah : jgn marah tau gmbar yg kgt bwh ni......takde niat nk amik pic ni mase u tgh mengular.....



sakit pinggang........sambung next entry.......huhu......


D'Masiv-Cinta Ini Membunuhku Cover

.....kau membuat....ku berantakan...
kau membuat...ku tak keruan...
kau membuat..ku tak berdaya...
kau menolak ku...acuhkan diriku...

bagaimana...caranya untuk....
meruntuhkan ..kerasnya hatimu..
ku sedari..ku tak berdaya...
ku tak seperti.....yang kau inginkan...

kau hancurkan aku dengan sikapmu...
tak sedarkah kau telah menyakitiku...
lelah hati ini meyakinkanmu...
cinta ini...membunuhku.......

erm........

Thursday, February 24, 2011

untuk aku......dia.....dan sesiapa.......

Jika kamu memancing ikan....Setelah ikan itu terlekat di mata kail, hendaklah kamu mengambil ikan itu....Janganlah sesekali kamu LEPASKAN ia semula ke dalam air begitu saja....Kerana ia akan SAKIT oleh kerana bisanya ketajaman mata kailmu dan mungkin ia akan MENDERITA selagi ia masih hidup.

Begitulah juga .........

Setelah kamu memberi banyak PENGHARAPAN kepada seseorang...Setelah ia mulai MENYAYANGIMU hendaklah kamu MENJAGA hatinya....Janganlah sesekali kamu meninggalkannya begitu saja....Kerana dia akan TERLUKA oleh kenangan bersamamu dan mungkin TIDAK dapat MELUPAKAN segalanya selagi dia mengingatmu. ...

Jika kamu menadah air biarlah berpada, jangan terlalu mengharap pada takungannya dan janganlah menganggap ia begitu teguh.... cukuplah sekadar keperluanmu. ...Apabila sekali ia retak.... tentu sukar untuk kamu menambalnya semula.... Akhirnya ia dibuang....

Sedangkan jika kamu cuba memperbaikinya mungkin ia masih dapat dipergunakan lagi....Begitu juga jika kamu memiliki seseorang, TERIMALAH seadanya....Janganlah kamu terlalu mengaguminya dan janganlah kamu menganggapnya begitu istimewa....Anggaplah dia manusia biasa. Apabila sekali dia melakukan KESILAPAN bukan mudah bagi kamu untuk menerimanya.... akhirnya kamu KECEWA dan meninggalkannya.

Sedangkan jika kamu MEMAAFKANNYA boleh jadi hubungan kamu akan TERUS hingga ke akhirnya....Jika kamu telah memiliki sepinggan nasi... yang kamu pasti baik untuk dirimu. Mengenyangkan. Berkhasiat.Mengapa kamu berlengah, cuba mencari makanan yang lain..Terlalu ingin mengejar kelazatan.Kelak, nasi itu akan basi dan kamu tidak boleh memakannya. Kamu akan menyesal.

Begitu juga jika kamu telah bertemu dengan seorang insan..... yang pasti membawa KEBAIKAN kepada dirimu. MENYAYANGIMU...MENGASIHIMU...Mengapa kamu berlengah, cuba MEMBANDINGKANNYA dengan yang lain.

Terlalu mengejar kesempurnaan.Kelak, kamu akan KEHILANGANNYA apabila dia menjadi milik orang lain... Kamu juga yang akan MENYESAL.....


hasil nukilan Amna Batrisyia

hujan rahmat....

huhu...tepat pkul 4.15 ptg, khamis , 24 february 2011, maka turunla permata-permata rahmat dr langit kurniaan Tuhan kepad sekian makhlukNya....huhu...lame gile tak hujan...lebat giler lak tu.....lately ni, panas bangatt.....kalau kipas berdiri tu, tak bukak smpai no.3 mmg tak sah....mlm2 kalau time aku balik kelas tution berangin la  plak......tp takkan plak aku nk gagahkan amik bantal dengan comforter tido luar umah kan.....maunya mak aku pakat bawak aku jmpe dukun pulihkan tebiat aku balik......ermmm......hujan hari ni pun belum tentu dpt hilangkan bahang2 kota yang mengelilingi taman perumahan area Senawang yang permai dan ongg dr segi fengshui ni.....huhu....korang jgn tak tahu, org Cina ckp fengshui berniaga kt Senawang ni, tinggi dia punya ongg tau....tapi, kita kene percaya la pada rezeki Tuhan...jgn korang berangan datang jauh2 dari Felda Taib Andak, Kulai, Johor untuk berniaga burger disini dengan harapan cukup bulan dpat pakai Mini Cooper....ermm..........tp, mane nk tau kan....rezeki tangan Tuhan...




erm...moral of the story (selain ramalan kaji cuaca yang tidak tepat mlm td), kalau kita nk berjaya capai ape yang kita inginkan, tak semestinya kene ikut ramalan onggg atau tidak....

Ape yang penting??????? BERUSAHA!!!!



next.....

Tuesday, February 22, 2011

kisah seorang penganggur : Aktiviti 3 : AnJakkaNN paRadiGmA.....wacaaaa!!



ERMMMM.......aku dh pun submit sentuhan pertama aku....lirik sulung.... abg bob ckp, lepas ni aku kene buat lg satu lirik dan kitaorg akan buat single dari lirik-lirik tu....so, project 1st kitaorg tu nnti akan terkandung sekali lagu-lagu ciptaan abg bob sndiri dengan abg bad.....nk ditambahkan menarik lagi, kesemua lagu-lagu dalam single ini adalah hasil karya insan-insan yang lahir pada 30 Mei.....tak sangka kitaorg berkongsi pada satu tarikh lahir yang sama.....dan abg bob sedang mengusahakan untuk mencari penyanyi yang juga lahir pada  30 Mei...Muah ha hah...menarikk!!!....so, kalau korang ader kawan-kawan atau korang sendiri yakin dapat menyanyi dengan baik dan tidak hanya mengejar gelamorr semata-mata (sebab company kitaorg ni based dari nilai moral yang sincere & humble yang tinggi)  , sila mesej kitaorg sepantas boleh ek.....ek.....ek


Berbalik pada lirik sentuhan pertama aku td....huhu...ntah kenapa aku rase nk buat lirik ni.......ermm........lirik yang mengisahkan dengan kecintaan seorang lelaki yang tulus  terhadap wanita yang ingin dimilikinya.....tetapi wanita tersebut gagal untuk membalas cinta sepertimana yang dia harapkan......ermm......ader kaitan dengan aku ke?.......biarlah cuma aku, dia dan Tuhan yang tahu..........so, kalau korang nk tahu hasilnya, nantikan kemunculan single sulung ArtBist Creative ini nnti......tungguuuuuuuuu.....



Dan.....aku baru je siapkan video klip yang teramat simple untuk lagu ciptaan Abg Bob dan Abg Bad....lagu yang mengisahkan tentang penderitaan, kesengsaraan dan keluhan jiwa kanak-kanak mangsa penculikan...lagu ni diilhamkan berikutan kes penculikan Sharlini beberapa tahun dulu....sampai sekarang Sharlini belum dapat ditemukan..... ermmm... agaknya sudah hampir tarikh luput nilai kemanusiaan yang Tuhan kurniakan kepada kita, sebagai khalifahnya..........dan untuk menghargai rakan-rakan yang berjaya memfolo blog aku, blog abg bob (http://khaizamkhalid.blogspot.com) , blog abg bad (http://adunmas.blogspot.com)  dan website ARTBIST CREATIVE (www.artbistcreative.com),
ni hadiah untuk korang........


video

Wednesday, February 16, 2011

kisah seorang penganggur : Aktiviti 2 : antara Berangan & Kenangan......

huhu.....proceed kepada hobi yg ke-2.....hobi ni agak pelik skit bg org yg mcm aku ni hah......erm...buat lirik utk lagu.........wahh.....mcm la power sgt nk buat lirik ni......ekceli, my bisnes partner a.k.a abg angkat aku (abg bob) suh aku try buat lirik....ermm......agak biol jgk la bile dioffer tetibe mende alah ni, tp after abg bob briefing skit mcm mane nk buat, dgn secara tak sengajanya, aku ader minat skit buat bnde ni.....(bersesuaian la dgn aktiviti tetap dan tak ber relief aku iaitu berangan....)...pk2 balik, ermm...time nk reka sajak mase sekolah dulu, puasla aku mengusya kwn utk tiru dia nye keje....ermm

heheh...ckp pasal lagu, aku teringat time duk bercinta dulu-dulu....tak dinafikan lagu adalah satu modul penting untuk berjiwang...ahakss.....kadang-kadang kita rase malu nk meluahkan perasaan kita kt pasangan kita, so, pick mane2 lagu yag berkaitan, tulis dlm kad yg ader luv2...settle!!!...tp jgn la korang nk luahkan perasaan cinta korang, korang bg lagu BAPAKU PULANG DARI KOTA, AYAM DEH LOPEH, JIT-JIT SEMUT dengan lagu 10 BUDAK HITAM...so, jgn tanya kenapa kalau tetibe pasangan anda meminta putus atau dgn bahasa scientificnya break (not hand break, or air break) dgn tidak disengajakan.......


video



so, lagu kebiasaan yang akan selalu berada difikiran bdk2 zaman dulu, contoh mcm lagu kumpulan SLAM, SPRING, SPOON, SPIN, SCOIN, SCREEN, SEARCH, SAMUDERA, SPIDER, SWEET CHILD..(aku pun musykul nape band zaman dulu suke start nama group huruf 'S'....)...ermm....nk lg advance, konon mcm korang ni pon tau bahase English, antara band/singer yang menjadi pilihan ialah BSB-BACKSTREET BOYS (bkn Budak Sek Berasrama), NSYNC, MICHEAL LEARNS TO DANGDUT, AIR SUPPLY, MOFFATTS, AVRIL LAVINGE dan sebagainya.....huhu.........pastu bile duk dating berdua, bile dengar je lagu yg dh ditujukan tu, rase berbunga je momments berdating korang kan..kan..kan...huhuhu.....tp lagu yang paling bes aku penah dpt ialah..................



video

huhu..kiut gilee....kredit tu SICX IKAL MAYAT II (FAROUK), sbb sudi menyanyikan lagu ini time aku nk tido sewaktu ketika dulu..........

FULL HOUSE time.....chaowws....

kisah seorang penganggur : Aktiviti 1 : Jogging...(a.k.a penipiskan lapisan lemak)

ahakss....tengok tajuk pun dh tau aku ni still lagi menganggur.......so, kali ini aku nk ceritakan sedikit aktiviti harian aku yang meungkin agak sama dengan insan2 yang sejawatan dengan aku......huaa.....

ermm...bangun...agak2 kul bape korang rase?? 10?...11?... 12?.....huhuhu..silap sama sekali...kalau aku bangun pagi time2 macam tu, alamak aku akan tido di atas tilam air mlm kang....(free2 je kene jirus dgn air oleh pegawai bomba x bertauliah...jgn main2).....kalau tak pun, akan ader bunyi ambulan depan umah aku..kot2 la mak aku panic tengok aku tak bangun2......(erm..tu dah kasar sgt gak..)...so, sebelum Radio Malaysia Senawang berkumandang, aku gagahkan diri bangun kul 6.30, solat subuh....kadang-kadang kalau ngantuk sgt, aku tido sebarang 20-30 minit dengan memakai kain telekung...wahhh...mesti mak sejuk mata tengok anak dia tido dengan penuh beriman......ahakss...

hehe..so..after that..kalau aku rajin, mlm tu aku akan setting appoinment dengan rakan sejawat dgn ku, CIK FARAH...huhu...nasib ko tinggal blkng umah aku je.....so, dengan makcik ni la, kitaorg selalu buat aktiviti bersama dan kebiasaannya kitaorg akan berjogging.....carik port bes2...(yang boleh cuci mata dlm satu masa selain mengeluarkan lemak2 tepu kt bdn kitaorg..) gateyyyy....huhu...xpe, x salah pun...bkn aku pi tgok org bogel pun kan.....cuci mata tgok mamat2 hensem dan gagah jogging jer...dan biasenye yang akan jogging pagi2 ni adalah pakcik2 CEO, Manager dan pakguard2 yg jaga taman.......ermm......tak byk boleh dilakukan apabila bertembung dengan pakcik2 CEO ni selain cover cara kitaorg berlari sambil buat2 berborak tentang susah nk dpt kje, borak bnde mendatangkan pekdah dengan harapan pakcik CEO ni akan terpegun dan mengoffer kitaorg jd menantu dia....huaa.....(berangan kuattt!!!)......huhu..tu pun kalau kitaorg pi jogging kt Taman Tasik Seremban tu.....nk dijadikan cite, kemarin aku rase malas sangat nak drive (selain faktor kekurengan kewangan menopap minyak kete) , aku ajaklah Cik Farah ni gi jogging kt Dataran Senawang, duit minyak pun bleh save..hehehe...






huhu..kuar umah kul 7pg, then kitaorg gerak dari umah.....smpai dataran senawang, sejuk gile...berangin gile pagi tu...pk2 jgk, cmne nk kuar peluh bile berangin cmni,....mau aku kene berlari 3 round baru kuar peluh ni...ermm....ALAMAK, ANJING???........bab ni yang aku popia skit.....mau kitaorg kene kejar dek anjing ni kang...huhu..bace doa byk2 supaya Tuhan mengaburi mata anjing tersebut utk tidak nampak kitaorg yg cun ni....amin...Tuhan mengabulkan doa kitaorg, so dapatla kitaorg berjogging dengan rase selamatnye...yess!


ermm......cukup 1 round, aku ajak Cik Farah ni balik..(berangan nk lari 3 round kunun)......nak tau sebab ape???...hehehe...perut dh minatk nasi lemakk....huaa......tp kene cover la takut kene maki dek Cik Farah ni nnti..........on de way nk balik umah , kitaorg singgah la playground...dh lame nk main mende alah ni, kalau dtg ptg, sure2 la aku hanya mmpu menonton bdk2 nakal main kt situ...so, pgi tu  kitaorg lepas giannnnn........





huhu.....so...to be continue.....